wijkcromvliet@hotmail.com

De buurtcommissie had voor buurtbewoners een leuk programma samengesteld op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 in het Cromvliet park! Het was een geslaagde dag met de volgende activiteiten:

Zaterdag 28 augustus
Zaterdagavond van 22.00-23.00 uur gingen 15 buurtbewoners vleermuizen spotten. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging leerde ons hoe deze mysterieuze wezens leven in onze wijk.

Zondag 29 augustus
De zondag startte om 12.15 met een rondleiding over planten in Cromvliet van Victor, die alles weet van planten tussen de straatstenen en indrukwekkende verhalen kent bij de planten.
Vanaf 13.30-14.45 was er een feestelijk en meeslepend Balkan-programma van Trio Gradina bestaande uit Alexandra Poposka (Nederlands-Macedonisch mezzo-sopraan), Cventanka Sozovska (Nederlands-Macedonisch klaveciniste) en Zoli Soos (gitaar, drums en de Macedonisch en Bulgaarse tambura).
Van 15.00-16.30 uur was er een Groene Markt waar buurtbewoners alles konden leren over de natuur, een groene tuin/balkon en duurzaamheid. Onder andere het Instituut voor Natuureducatie, Vogelwacht, en de Groene karavaan waren aanwezig.
Ondertussen was er van 15.15-16.15 een leuke vogel rondleiding van Pieter van de Vogelwacht Delft en omstreken over de vogels en natuur in onze wijk.
Vanaf 16.30 werd de dag afgesloten met een borrel, het geplande optreden van Robert Harmson kon helaas geen doorgang vinden in verband met het weer.
De buurtcommissie zorgde gedurende de hele middag voor een hapje en een drankje.